Wärtsilä ostaa Puregas Solutionsin

Päiväys: 04.10.2017 - Kaasualan uutisia

Teknologiakonserni Wärtsilä on tehnyt sopimuksen Puregas Solutionsin ostamisesta. Ruotsalainen Puregas Solutions toimittaa kokonaisratkaisuja biokaasun jalostukseen, ja sillä on vahva markkina-asema toimialallaan. Yhtiöllä on tytäryhtiöitä Saksassa, Tanskassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Puregas jalostaa raakabiokaasua biometaaniksi ainutlaatuisella CApure-prosessilla.
Kaupan arvo (yritysarvo) on 280 miljoonaa SEK (29 miljoonaa EUR), jonka lisäksi maksetaan enimmillään 70 miljoonan SEK (7,3 miljoonan
EUR) lisäsumma liiketoiminnan ensi vuoden tuloksen perusteella.

Wärtsilä hankkii kaupalla itselleen biokaasun jalostamiseen liittyvää teknologiaa ja osaamista sekä vahvistaa asemaansa biokaasun nesteytysmarkkinoilla. Puregas Solutionsin tuotteet ja palvelut täydentävät Wärtsilän kaasuteknologiatarjontaa ja yritysosto laajentaa Wärtsilän toimintakenttää kaasun arvoketjussa.

"Hankimme yhtiön, jolla on teknistä osaamista, hyvät referenssit ja vahva markkina-asema. Puregas Solutions antaa meille hyvän pohjan laajentaa kokonaispalvelutarjontaamme ja tukea paremmin asiakkaitamme yhdistetyillä biokaasun jalostus- ja nesteytysratkaisuilla", toteaa Timo Koponen, johtaja, Flow & Gas, Marine Solutions.

"Puregas Solutions on kasvanut menestyksekkäästi viime vuosina. Olemme nyt pisteessä, jossa on järkevää hakea lisäkasvua yhdistymällä globaalin teknologiaosaajan kanssa. Wärtsilä on yhtiö, jolla on samanlaiset periaatteet lisäarvon luomisesta asiakkaalle. Odotamme innolla yhteistä tulevaisuutta", sanoo Puregas Solutionsin toimitusjohtaja Jan Molin.

Biokaasu on lähellä Wärtsilän kaasuratkaisujen liiketoimintaa ja markkinan odotetaan kasvavan. Vuonna 2016 Puregas Solutionsin liikevaihto oli 21 miljoonaa euroa ja kannattavuustaso oli hyvä.
Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 40 työntekijää.

Wärtsilä Oyj Abp, Lehdistötiedote, 4.10.2017 klo 9.30